First Online Solutions вече е

Fantastic services

Научи повече за възможностите за работа и партньорство, които предлагаме.

Инициативи на First Online Solutions в деня на Варна

Инициативи на First Online Solutions

На Деня на Варна, 15 Август, се събрахме група колеги, решени да направим нещо за града си и за някои от неговите наболели проблеми. Всеки може да види проблемите, да се оплаче или да си помрънка тихо. Но колко от нас всъщност правят нещо по въпроса?

„Дела трябват , а не думи !“ е казал Апостола. Затова и ние отделихме петък следобед да работим заедно в търсене на идеи за подобряване на ситуацията в град Варна. По метода на First Online Solutions („Няма невъзможни неща, ако работим в екип“), развихме проекти, целящи да предизвикат промяна в поведението на обществото спрямо редица проблеми.

Всичко започна в 12.00 на обяд. В 11.45 първите ентусиазирани „фърст онлайнъри“ вече бяха започнали да се събират в залата и да обсъждат теми и проекти, по които биха искали да работят.

Бяхме приятно изненади след като научихме, че след откриването ще се проведе обучение за нас от един от собствениците на фирмата – Руне Совндал, предприемач с дългогодишен опит в сферата на маркетинга, интернет технологиите и управлението на хора. Обучението, което ни вдъхнови за инициативите ни, беше на тема: „ Как да блеснем като екип“ или „ Кога 2+2 прави 5“. (За протокола: Нито един портокал не пострада по време на това обучение)

След обучението дойде време групите да започнем работа по своите идеи за инициатива. Задачата не беше лека – за да получим одобрение и финансиране на своя проект от компанията, трябваше да отговорим на редица критерии: проектът да има дългосрочен ефект, да променя поведения или статуквото и да има измерими резултати.
Следващите 2 часа и половина минаха като миг: брейнсторминг на идеи, блясък в очите, желание да направим повече и повече по-големи промени, после да слезем на земята и да видим откъде можем да започнем. Останаха ни по 3-4 минути да помислим за лого и слоган, за да се представим пред света, и да изберем презентатор.

Всяка група презентира своя проект пред „Страшната петорка“ или още Журито: в нея влязоха Директорите и членове на отдел „Човешки ресурси„. Крайните резултати: 4 проекта бяха одобрени единодушно, 1 беше върнат за преразглеждане. Фирмата ще финансира реализирането на 4-те одобрени инициативи, а самите участници се ангажираха да работят неуморно, да запалят и привлекат и други свои колеги и жители на Варна.

Ето и социалните проекти, които ще бъдат реализирани в рамките на следващите 6 месеца:

1 място за „Мисия Варна“: Как спечелихме? Решихме да организираме Бягство към победата за компании от град Варна и жители на града в подкрепа на различни благотворителни каузи. Цялата организация, финансиране и доброволци, ще бъдат поети от компанията, a таксите, събирани за участие, ще бъдат дарени за избраната кауза.
Ще очакваме да ви видим там! Повече подробности за записване: скоро!

А ето и останалите одобрени проекти:

„The Project”:  Нашата идея? Да приближим бизнеса до образованието като срещнем младите хора с реализирани професионалисти в естествената им среда: чрез споделени лични истории, дни на отворените врати и работа върху реални казуси младежите ще открият повече за своите интереси, за професиите и бизнес средата във Варна. Наши служители от различните отдели ще посетят училища и университети от града и ще поканят младежите да посетят офиса на компанията.

“Hospital Library”: Какво ни вдъхнови? Да внесем радост и разнообразие в ежедневието на децата от детското отделение в „Света Марина“. Идеята ни е да изградим малки библиотеки в болниците и пациентите да имат възможност да се докоснат до красиви истории и герои по време на престоя си в болницата. Ще започнем с детското отделение и ще продължим с други болници. Книгите ще бъдат събрани по време на организирани дарителски акции вътре и извън компанията.

„Cookie Monster Bin”: Как се сетихме за това? Някои хора явно не обичат да си хвърлят отпадъците в кошчето и все ги влече да го пуснат в градинката, в морето или на някое друго приятно място. Решихме заради тях да разкрасим кошчетата в града и да ги превърнем в умалени подобия на Бисквитеното чудовище, което вместо бисквити, обича да си хапва …боклук. Надяваме се, че това ще ги направи по- привлекателни не само за малките, но и за вече порасналите граждани на Варна.